Mag ik mij voorstellen?

Maurice Theunissen - gecertificeerde Liebscher & Bracht-Therapeut in Landgraaf (NL) en Geilenkirchen (D)

Terugkerende akute rugpijn heeft mij zelf meer dan 20 jaar sterk begeleid. De Pijntherapie volgens Liebscher & Bracht heeft mij geholpen pijnvrij te worden – precies dit wil ik voor jou ook mogelijk maken – geheel zonder medicatie of operaties.

Gezondheid betekent voor mij, het eigen geluk in eigen handen te nemen. In mijn Liebscher & Bracht Praktijk te Schaesberg (Landgraaf) in de provincie Zuid Limburg wil ik jou erbij helpen een mogelijk pijnvrij en zorgeloos leven te leiden.

 

 

 

Hartelijk Welkom in mijn Liebscher & Bracht Praktijk in Landgraaf-NL of Praxis M. Andelbeek (Geilenkirchen-D)

Wil je effectief wat tegen je pijn doen & je levenskwaliteit verbeteren?

Met de Osteopressuur, de Engpassdehnungen (Fasciale rekoefeningen) en de Fascia techniek volgens Liebscher & Bracht is er veel mogelijk in de pijntherapie.

De Liebscher & Bracht Pijntherapie baseert op ruim 30 Jaar lange onderzoek en ontwikkeling van Dr. Petra Bracht en  Roland Liebscher-Bracht. Ieder Mens zou tot op hoge leeftijd een pijnvrij leven moeten kunnen leiden – deze Visie is al over 30 jaar de drijfveer van Pijnspecialist Roland Liebscher-Bracht. Daarom heeft hij samen met zijn vrouw Dr. Petra Bracht een revolutionair Behandelconcept ontwikkelt, dat pijn niet alleen behandelt, maar ook volledig zonder operaties, pijnmedicatie uitkomt.

De Liebscher & Bracht Pijntherapie concentreert zich op de oorzaken van jouw pijn

Roland Liebscher-Bracht ziet pijn als een waarschuwingssignaal van onze hersenen. Zij moeten ons beschermen voor hernia’s van de tussenwervelschijven of artrose, daarom wordt het ook Alarm-Pijn genoemd. Vandaar dat het echtpaar Liebscher & Bracht een pijntherapie ontwikkelt heeft, die deze pijn via drukpunten op het bot („Osteopressuur“) behandelt en met patiënten de zelf ontwikkelde “Fascien-Engpassdehnungen” (fasciale rekoefeningen) uitvoert. Deze zijn erg belangrijk, om het positieve effect van de Osteopressuur overeind te houden en zelfs duurzaam te verbeteren. Hulp tot zelfhulp! Zo wordt u niet afhankelijk.

Met de Engpassdehnungen (rekoefeningen) werkt u aan uw flexibiliteit, beweeglijkheid en natuurlijke ergonomische spierspanning. De rekoefeningen zijn er in hoge mate voor verantwoordelijk, dat u weer pijnvrij wordt en uw levenskwaliteit terug wint.

Om je nog beter bij de rekoefeningen te ondersteunen, bestaat in mijn praktijk de mogelijkheid de rekoefeningen te leren erlernen, te verdiepen en uit te breiden naar andere regio’s. wij voeren gezamenlijk de oefeningen uit en ik beantwoord open vragen ten aanzien van de oefeningen.

Hoe verloopt de Liebscher & Bracht-Therapie?

Te eenzijdige gewrichtshoekstanden, levensomstandigheden en slechte voeding kunnen oorzaken voor pijn zijn. In onze hersenen verankeren zich eenzijdige en zich herhalende bewegingspatronen. Het resultaat is pijn, blokkaden/beperkingen en overspanningen, maar ook moeheid en het gevoel, „stijf“ te zijn.

Met de Pijntherapie volgens Liebscher & Bracht heb je de mogelijkheid, de ingeslepen bewegingspatronen  tegen te werken en jouw pijn op natuurlijke wijze te elimineren, evenals natuurlijke flexibiliteit en gezondheid terug te winnen.

Als gecertificeerde Liebscher & Bracht-Therapeut vindt er eerst een uitvoerige anamnese (vraaggesprek) plaats, waarin we jouw pijngeschiedenis vastleggen. Aansluitend stel ik, afhankelijk van de pijn en symptomen, een indiviueel behandelplan samen. Dit verenigt de Osteopressuur en de rekoefeningen en helpt jou je pijn langdurig onder controle te krijgen. Kom langs en overtuig je graag zelf van de Pijntherapie volgens Liebscher & Bracht in mijn praktijk in Landgraaf-NL.

Kosten: de kosten voor een consult/behandeling bedraagt 145 € en de eerste keer moet u rekenen met 1 a 1.5 uur. De erop volgende behandelingen duren gemiddeld 1 uur. U moet rekenen met gemiddeld 3 behandelingen voor een pijnregio (bv. lage rugpijn)

Als u voor de lage rug en/of de beenregio komt, neem dan een loszittende (jogging) broek mee.

Verder is het mogelijk om een oefen-uur te boeken waarbij ik samen met u de Liebscher & Bracht oefeningen doorneem, bv. nadat u in de pijntherapie bent geweest en de oefeningen (of varianten hierop) nog eens op de juiste uitvoering wil laten controleren of nieuwe oefeningen wilt leren voor andere lichaamsregio’s. Ook is het mogelijk de belangrijkste oefeningen (lees boosdoeners die klachten kunnen veroorzaken) in een ‘flow’ (een bepaalde volgorde) uit te leren voeren. Verder kan de toepassing van de Liebscher & Bracht hulpmiddelen geleerd en of verdiept worden.

Bent u niet in de pijnbehandeling geweest, maar u wilt toch graag de oefeningen correct leren uitvoeren omdat hiermee u basisgezondheid (mobiliteit en kracht) wilt onderhouden en verbeteren, kunt u uiteraard ook een oefen-uur boeken. Echter, het is mogelijk niet verstandig een oefen-uur te boeken, als u nog acute of chronische hinderlijke pijnklachten heeft. In dat geval is het beter eerst de pijntherapie te doorlopen (gemiddeld 3 behandelingen voor uw pijnregio in een tijdsbestek van 4 – 8 weken). U kunt gerust contact met mij opnemen als u onzeker bent, of gewoon meer informatie nodig heeft.

Een oefen-uur kost 70 €.

Contact

Ceintuurstraat 57

6372HC Landgraaf (NL – Zuid Limburg)

Telefon: 0031-6-18 43 16 64

 

Gerbergasse 7

 

D - 52511 Geilenkirchen 

 

Telefon: 0049-2451-5634 (praktijk M. Andelbeek) oder 0031-6-18 43 16 64 (Schaesberg-Landgraaf)

 

Kwalificatie naar Liebscher & Bracht

Deze therapeut werd van ons gecertificeerd en voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaard van Liebscher & Bracht:

Succesvol afgesloten Liebscher & Bracht-opleiding, geslaagd voor het kwaliteits-examen van de Liebscher & Bracht-certificering. Re-certificering iedere 2 jaar en regelmatige vervolgopleidingen op de nieuwste stand van de therapie.

Maurice Theunissen

Ceintuurstraat 57

6372 HC Landgraaf (NL)

 

Telefon: 0031-6-18 43 16 64

E-Mail: info@lnbpijntherapie.com 

Web: www.lnbpijntherapie.com 

KvK-nummer   : 57452172
BTW-nummer  : NL156867345B02
Bankrekening : NL94 RABO 0301 2037 33